Logo
Logo

Kamratstödskurs 2023 - gruppledare

Den 22-31 december åker vi till Alperna igen, så det är det dags att söka till UNF:s kamratstödsresa – Kamratstödskursen (tidigare kallad julkursen)!

Kamratstödskursens koncept är kamratstöd i kombination med fysiska aktiviteter som utmanar både kropp, själ och sinne. Vi lär oss mer om UNF:s kamratstödsarbete samtidigt som vi får prova teorin direkt i praktik. Vi går på föreläsningar, tar del av grupprocesser och utbildar oss i bland annat hur det är att växa upp med en beroende förälder och hur du kan vara en bra kompis.

Gruppledare

Vi söker fem gruppledare till kamratstödskursen. Det är viktigt att det är en blandad grupp av ledare så att våra deltagare känner att de har förebilder att se upp till och olika människor att identifiera sig med. Olika typer av ledarskap och personliga egenskaper är viktigt, så tveka inte att söka!

Vi söker efter ledare som har erfarenhet av kamratstöd, men också som har arrangerat olika läger och kurser. Det är viktigt att du värderar inkludering, hållbart engagemang och kamratstöd högt och är en kulturbärare av dessa egenskaper. Du kommer att leda mindre samtalsgrupper under veckan genom att vara samtalsledare, stå för att skapa god stämning och sammanhållning samt vara en god förebild för medlemmarna.

Som ledare är det viktigt att du kan vara med och skapa en trygg miljö för såväl deltagare som övriga ledare. Därför har vi krav att en som ledare ska ha genomfört scouternas utbildning Trygga möten innan ledarsamlingen. Vi kommer även under ledarsamlingen att prata mer om trygga möten, då rollerna ledare och deltagare är extra viktiga att förstå som ledare vid en julkurs.

Som gruppledare är det obligatoriskt att vara med på ledarsamlingen. Datum och plats för ledarsamlingen är inte fastställt ännu.

Här kan du redan nu läsa mer om trygga möten (http://www.nsf.scout.se/karservice/trygga-moten/)


Har du några frågor? Kontakta: Sebastian Udenius, förbundssekreterare och ansvarig för kamratstödskursen sebastian.udenius@unf.se eller 072-422 49 43

Tid

Fredag 2023-12-22 06:00
till och med
Söndag 2023-12-31 22:00

Anmälningsformulär

Vad kan du bidra med i ledargruppen?

Beskriv hur du är som ledare.

Vilka erfarenheter har du av arrangörsskap och ledarskap?

Vilka erfarenheter har du av kamratstöd?

Något mer som det är bra att huvudledarna känner till om dig?

Vad har du för kostpreferenser?

Eventuella övriga kostpreferenser